3 Tips om op een eenvoudige manier jouw kennis te delen - Boeiende Trainingen

3 Tips om op een eenvoudige manier jouw kennis te delen

Kennis delen doe je waarschijnlijk om 3 redenen: omdat je het leuk vindt, omdat je anderen wilt helpen en om zichtbaar te worden en te blijven. Door regelmatig jouw kennis te delen, laat je zien wat je voor iemand kunt betekenen. Hier kan heel veel tijd in gaan zitten. En waarschijnlijk vraag je je ook wel eens af, waar je het nu weer over moet gaan hebben. Daarom in dit blog 3 tips om op een eenvoudige manier jouw kennis te delen.

Manieren om kennis te delen

Er zijn natuurlijk heel veel manieren om je kennis te delen. Denk aan blogs, social media posts, webinars, podcasts, interviews, digitale weggevers, gesprekken etc. Belangrijk is daarom dat je eerst voor jezelf bepaalt op welke manieren jij jouw kennis wilt gaan delen. Je kunt beter 2 of 3 dingen met volle aandacht doen, dan 5 dingen af en toe. Als je voor jezelf helder hebt welke manieren jij wilt inzetten, lees dan snel verder hoe je dit op een eenvoudige manier kunt doen.

3 Tips om eenvoudig kennis te delen

Om niet steeds vanuit het niets nieuwe ideeen te bedenken om jouw kennis te delen, wil ik je graag de volgende tips meegeven:

  1. Werk met een thema
  2. Hergebruik de kennis die je deelt
  3. Gebruik de input die je krijgt van klanten of volgers

1. Werk met een thema

Door voor een bepaalde periode een thema te kiezen, bijvoorbeeld voor een week, een maand of een kwartaal, hoef je niet steeds nieuwe onderwerpen te kiezen. Kies een thema, maak een brainstorm en voila, je hebt een hoop onderwerpen die je kunt gebruiken om je kennis over te delen.

2. Hergebruik je kennis

Het is niet nodig om steeds opnieuw helemaal nieuwe dingen te bedenken. Gebruik de tips die je in een blog deelt voor losse Facebookberichten. Iedere keer een nieuwe tip. Vervolgens kun je een bericht dat je de ene dag op Facebook plaatst, de volgende dag op een ander social media kanaal plaatsen. Eventueel in iets andere woorden, maar hoppa, dat is zo gedaan.

Ook een bericht dat je een half jaar geleden hebt geplaatst, kun je herschrijven en opnieuw plaatsen. Jouw volgers krijgen ten eerste niet al jouw berichten te zien. Daarnaast zullen ze echt niet alles onthouden. Bovendien, je hebt vast wel eens gehoord van de kracht van herhaling 😉

3. Gebruik de input die je krijgt van klanten of volgers

Luister goed naar wat jouw klanten of volgens vertellen en vooral ook vragen. Gebruik die vragen voor inspiratie. Je kunt zelfs gewoon letterlijk de vraag herhalen en beantwoorden. Op die manier kun je eenvoudig jouw kennis delen, zonder dat je het heel veel tijd kost.

Welke tip spreekt jou het meeste aan?

Ik ben erg benieuwd welke tip jou het meeste aanspreekt. Wil je dat met me delen door te mailen naar irma@boeiendetrainingen.nl En heb je nog een andere tip? Geef het door, dan kan ik dat weer delen. Op die manier kunnen we elkaar mooi helpen.