Inspiratie voor je workshop: 3 tips!

Vind jij het lastig om aan inspiratie te komen voor jouw workshop?

Maak het niet moeilijker dan het is. Aan de ene kant heb je denk ik 1001 ideeën voor je workshop. Aan de andere kant twijfel je waarschijnlijk heel erg welk onderwerp het meest geschikt is.

Daarom deel ik in dit blog 3 tips om inspiratie op te doen voor een geschikt onderwerp.[/vc_column_text]

Hoe kom je aan een geschikt onderwerp?

Goed nieuws: je hoeft niet alles alleen te doen. Maak gebruik van de hulp van anderen 😉 En het mooie is, je hoeft daar niet eens direct om te vragen. Lees snel verder en ontdek 3 eenvoudige tips die je direct kunt toepassen.

[/vc_column][/vc_row]

1. Luister naar je klanten

Dit is misschien wel de beste en belangrijkste tip die ik je kan geven. Hij lijkt heel simpel, maar let op!

Simpel gezegd kun je gewoon turven met welke vragen jouw klanten in jouw praktijk komen. Op het moment dat je 3 keer dezelfde vraag hebt gehoord, heb je een onderwerp voor je workshop 🙂

Maarrr… wat het mogelijk iets moeilijker kan maken, is dat die eerste vraag van jouw klant vaak niet hun echte vraag is. Meestal zit er nog een vraag achter de vraag. Dus luister goed, vraag door en ontdek op deze manier wat de echte vraag is van jouw klant. En noteer dat onderwerp in jouw rijtje om te turven.

En heb je nog geen klanten? Luister dan naar wat mensen aan jou vragen als je in gesprek bent en over jouw praktijk vertelt. Daar kun je ook heel veel ideeën uit halen.

www.pixabay.com

2. Kijk om je heen

Volg het nieuws en de ontwikkelingen in jouw vakgebied. Roept dat vragen op bij jouw klanten, waar jij in een workshop antwoord op kunt geven? Of kun jij de eerste zijn die een nieuwe ontwikkeling gaat delen?

Iets wat ook heel erg kan aanspreken is om een bepaald bericht te weerleggen. Als je een hype ziet ontstaan en je bent het daar niet mee eens, maak dat dan bespreekbaar in een workshop. Want er zullen ongetwijfeld veel meer mensen zijn die zich afvragen of die hype terecht is.

3. Gebruik een onderwerp uit je eigen traject of programma

Heel veel coaches bieden een traject of programma aan. En juist zo’n programma is ideaal om te gebruiken voor een workshop. Pak 1 thema uit je programma en ga daar een workshop over geven. Of geef een workshop waarin je de stappen deelt van jouw programma om een bepaald resultaat te bereiken.

Het handige van deze tip is, dat je dan gelijk ook weet welk aanbod je tijdens je workshop kunt doen aan de deelnemers 😉

Wil je meer tips ontvangen over dit onderwerp?

Ik ben erg benieuwd welke van deze 3 tips jou het meeste aanspreekt. Laat het me gerust weten!

Ontvang je graag meer tips over het maken en geven van workshops? Sluit je dan aan bij mijn Facebookgroep. Daar deel ik bijna dagelijks tips, die je direct kunt toepassen. Je bent van harte welkom. Ik zie je daar!