Kennis delen: start met de basis!

Afgelopen week heb ik voor het eerst de training Maak je eerste online workshop mogen geven aan een paar enthousiaste deelnemers. Het eerste onderdeel van de training was het kiezen van een geschikt onderwerp. Dat leverde al gelijk de nodige uitdagingen op. Bijna iedere coach wil teveel kennis delen. Aan de ene kant begrijpelijk: je wilt genoeg bieden. Aan de andere kant is dat zonde, want als je direct jouw deelnemer knock out slaat met de hoeveelheid kennis die je over hem/haar uitstort, teveel deelt, kan jouw deelnemer dat niet meer verwerken. En dan wordt jouw belangrijkste boodschap vergeten. Daarom leg ik je in dit blog graag uit, waarom je beter met de basis kunt starten en hoe je dit aanpakt.[/vc_column_text]

[/vc_column]
[/vc_row]

De basis bepalen

Om vast te stellen wat de basisinformatie is die jij het beste kunt delen, moet je de weg inzichtelijk maken die jouw deelnemer volgt. De weg vanaf de start van deelname in jouw workshop tot het gewenste eindresultaat. Ga dan kijken welke stappen jouw deelnemer moet doorlopen om bij dat eindresultaat te komen.

Als ik even als voorbeeld de training Maak je eerste online workshop neem, dan volgen we daar als eerste de volgende 3 stappen:

  • Kies een geschikt onderwerp
  • Bouw je workshop logisch op
  • Maak de workshop interactief

Ik kan wel starten met uitleg geven over leerstijlen en allerlei werkvormen, maar als de deelnemers niet eens weten waarover ze een workshop gaan geven, heeft dat weinig zin. Dan weet je immers nog niet welke werkvormen geschikt zijn om de juiste informatie over te brengen. Ook al is het nog zo leuk om daar over na te denken. Mijn deelnemers zullen eerst moeten leren hoe ze een geschikt onderwerp kiezen. Daarna kunnen ze pas dit onderwerp uitwerken.  Sterker nog, er zit nog een stap voor:

De eerste stap is weten wanneer een onderwerp geschikt is. Daarna volgt informatie over hoe je een onderwerp kunt kiezen. En dan pas volgt de definitieve keuze van het onderwerp.

Zie je wat ik bedoel met het bepalen van de basis?

Loop mee in het tempo van de deelnemer

Ik merk dat veel coaches het spannend vinden om echt bij die basis te beginnen. Als we daar samen over brainstormen, zijn ze helemaal verwonderd. “Moet ik echt met deze basiskennis starten?” Het antwoord is JA. Als je niet met de basis start, komen jouw deelnemers op een later moment immers in de knoei. Op het moment dat jij er vanuit gaat dat de deelnemers bepaalde dingen al weten en jij holt door, dan wordt het gat tussen jullie steeds groter. Gevolg is dan dat deelnemers afhaken of niet toepassen wat jij hen leert. Zij teleurgesteld, jij gefrustreerd. Dat is zo jammer.

Vergeet niet dat jij altijd 1 of meer stappen voor loopt op jouw deelnemers. En dat is ok. Anders kun je hen immers niks leren. Zorg alleen dat je mee beweegt met het tempo van jouw deelnemer. Ren dus niet 3 stappen vooruit 😉

Uitbreiden of verdiepen komt later

Wees niet bang dat je niet voldoende waarde biedt op het moment dat je echt met de basis start. Je legt juist op die manier een stevige fundering. Als je een huis wilt bouwen, start je ook met een stevige fundering. Je bouwt toch geen huis op drijfzand? Nee, dan sla je eerst een paar stevige palen in de grond, voordat je start met bouwen. En dat is precies wat jij ook mag doen. Dus leg eerst een stevige fundering en ga daarna bouwen. Het mooie is, dat je altijd dat huis nog kunt uitbreiden met bijvoorbeeld een aanbouw.

Terug naar jouw workshop of training: na de basis komt de uitbreiding of verdieping. Maar geen een deelnemer kan die uitbreiding of verdieping volgen, als de basis niet goed is.

Het is echt meer dan voldoende als jij eerst die basis biedt. Dat zal bij jouw deelnemers al tot inzicht leiden, dat ze iets mogen veranderen om het gewenste eindresultaat te behalen. Dat is toch wat je wilt. Jouw deelnemer in actie laten komen! Geef ze die kans dan ook in plaats van direct jouw deelnemer knock out te slaan!

Heb je vragen?

Vind je het lastig om die basis te bepalen? Laat het me weten. Ik denk graag met je mee. Mail naar irma@boeiendetrainingen.nl als je hier vragen over hebt.