Kiezen tussen 1-op-1 coaching en een groepstraining: welke overwegingen zijn van belang? - Boeiende Trainingen

Kiezen tussen 1-op-1 coaching en een groepstraining: welke overwegingen zijn van belang?

Twijfel jij ook of je het beste jouw klanten 1-op-1 kunt coachen of juist in een groep? Beide vormen hebben natuurlijk de nodige voordelen. Het is daarom belangrijk om vooral het resultaat in gedachten te houden. Op welke manier boeken jouw klanten de beste resultaten? En verrassend genoeg is dat lang niet altijd in een 1-op-1 situatie het geval!

Daarom neem ik je in dit blog mee aan de hand van 3 stellingen om te kijken op welke punten jij je keuze kunt baseren voor individuele coaching of een groepstraining. Door de stellingen op verschillende manieren te belichten, wil ik je aan het denken zetten of een groepstraining van toegevoegde waarde kan zijn in jouw praktijk.

Meer persoonlijke aandacht leidt tot een beter resultaat

Het spreekt voor zich dat een klant bij een individueel traject de meeste persoonlijke aandacht krijgt. Tijdens jullie afspraken zijn immers alleen de klant en jij als coach aanwezig. Er is geen afleiding van andere aanwezigen die het gesprek kunnen storen. Je zou dus denken dat dit ideaal is voor de klant en voor jou als coach. Jij kunt jouw volledige focus op deze ene klant richten. 

Dat is bij een groepstraining wel anders. Daar is het in het begin altijd even aftasten hoe alle deelnemers zich gedragen. Zit er een haantje de voorste bij? Is er iemand die continu om extra uitleg vraagt? Of is er een onopvallende deelnemer, waarvan je na afloop niet eens zeker weet of diegene wel of niet aanwezig was?

En nu wordt het interessant… Want in welke situatie leert de klant het meest? Leert de klant het meest als jij als coach als enige vragen stelt, meedenkt en feedback geeft? Of kan de klant juist ook leren van de andere deelnemers? Van de vragen die zij stellen, van de ervaringen die zij delen? Heb je daar al eens over nagedacht? Kan het 1 + 1 = 3 principe ook gelden bij coaching in een groep?

Bij individuele coaching kun je meer stappen doorlopen

Ja en nee. Ik zal het je uitleggen 😉

Ik ga er vanuit dat als jij een coachingstraject aanbiedt, dat je altijd min of meer dezelfde stappen met de klant doorloopt om van A naar B te komen. Bij de ene klant zal de ene stap wat meer tijd vragen, bij de andere klant een andere stap. Maar om het traject te doorlopen is steeds hetzelfde aantal stappen nodig. 

Dus vanuit dat perspectief bekeken, heb je zowel bij de individuele coaching als bij de groepstraining evenveel stappen. 

Daar staat wel tegenover dat je bij een 1-op-1 traject flexibeler bent om aan de ene stap meer aandacht te geven dan aan de andere stap. Als je maar 1 klant hebt, kun je dit afstemmen op zijn of haar behoefte. 

Dat is bij een groepstraining natuurlijk lastiger. Daar zitten meer mensen bij elkaar, met allemaal een net iets andere behoefte. Als je dan niet strak aan je stappenplan vasthoudt, loop je het risico dat sommige stappen helemaal niet meer aan bod komen.

Persoonlijke coaching biedt meer ruimte voor vertrouwen dan in een groep

Het meest voor de hand liggende antwoord op deze stelling is natuurlijk : dat klopt. Afhankelijk van de problematiek waarmee jouw klant in de praktijk komt, kan het ‘makkelijker’ zijn om alleen de coach in vertrouwen te nemen, dan een groep waarvan je de andere deelnemers mogelijk niet eens kent. 

Toch wil ik ook een lans breken voor de groep. Wil je weten waarom? Juist in een groep met gelijkgestemden, met mensen met eenzelfde ervaring, kan het juist vertrouwen geven om je problemen te bespreken. Dit komt dan doordat men van elkaar weet, dat ze in hetzelfde schuitje zitten. Dat ze tegen dezelfde dingen vechten en dezelfde pijn ervaren. Dan kan het soms juist makkelijker zijn om je hart te luchten, dan bij een coach die (mogelijk) geen ervaringsdeskundige is. Want, wat weet die nou van mijn pijn?

Belangrijk is alleen wel dat de groepen zorgvuldig worden samengesteld en op het juiste moment in het gehele traject worden aangeboden. Het kan dus zo zijn, dat het beter is om met individuele coaching te starten. En dan op een later moment een groep van toegevoegde waarde kan zijn. Dat is wel van belang om je te realiseren. 

Ben je aan het denken gezet?

Zoals je ziet lijken sommige dingen vanzelfsprekend. Kijk nog maar even naar de eerste stelling. Als je alleen deze stelling leest, dus zonder toelichting, lijkt het antwoord simpel. Dan zal 90% van de mensen direct zeggen ‘ja, natuurlijk’. 

Maar als je even langer nadenkt (of verder leest 😉 dan zal een groot deel de mening bijstellen. Dan vindt men er ook iets voor te zeggen, dat juist de interactie in een groep kan bijdragen aan een beter resultaat.

En zo is het met heel veel gedachten over over persoonlijke coaching en groepstrainingen. In veel vakgebieden is het de standaard om alleen 1-op-1 te coachen. Ik hoop dat jij nu de vraag durft te stellen: is dat ook het beste aanbod? Laat je me weten of dit blog jou aan het denken heeft gezet? 

Als dat het geval is en je wilt graag eens sparren om te kijken of groepen een waardevolle aanvulling kunnen zijn in jouw praktijk, vraag dan een gratis brainstormsessie aan. In maximaal een half uurtje denk ik met jou mee en gaan we direct op zoek naar mogelijkheden om groepen in jouw praktijk in te passen. Ik geef je in ieder geval 2 bruikbare tips mee, die je direct in de praktijk kunt brengen. Spreekt dit je aan? Klik dan hier.