Klaar voor de start?

Het is weer zover. De vakantie zit er op en op mijn bureau ligt een lijstje met actiepunten klaar om te starten. Alleen, ik heb er geen zin in. Ik ben er nog niet klaar voor om me weer in het geweld te storten om continue zichtbaar te zijn, dagelijks over social media na te denken, inspiratie te delen. Dat komt wel weer, alleen heb ik iets meer tijd nodig. Bovendien denk ik dat er meer manieren moeten zijn om aan klanten te komen, om groepen te kunnen vullen.

Ik denk dat dit het eerste jaar is dat ik dit ook echt durf toe te geven en er naar durf te handelen. De laatste weken ben ik weinig actief geweest op social media. In mijn ogen had ik niks zinvols te delen, dus waarom zou ik daar dan toch tijd aan besteden? Zonde van mijn energie en van jouw tijd.

 

In de afgelopen jaren heb ik al wel eens een time-out genomen. Dan bleef echter altijd mijn werk en het ‘moeten’ van heel veel dingen op de achtergrond aanwezig. Hierdoor ontstond er ook geen ruimte om te ontdekken wat ik echt wil, zowel qua werk als prive, en om daar ook naar te gaan handelen. Hierdoor is er iets blijven wringen. Dat heeft er toe geleid dat ik vlak voor mijn vakantie met een nieuw persoonlijk coachingstraject ben gestart. Want ik leef op dit moment niet echt het leven dat ik graag zou willen leiden….

Daarom geef ik mezelf nu de tijd om wel te ontdekken wat ik graag wil en waar ik blij van word. Zodat ik mijn leven steeds meer kan gaan leiden op de manier zoals ik dat wil en niet op een manier, zoals dat verwacht wordt.

Je vraagt je misschien af waarom ik dit nu deel. Wat heeft dit te maken met het delen van kennis? Wat heeft dit te maken met het geven van groepstrainingen? Want je verwacht hier natuurlijk een trainingstip. Ik ga proberen dit uit te leggen.

Willen in plaats van moeten

Er is niets veranderd aan mijn mening dat ik vind dat jij als coach jouw waardevolle kennis met zoveel mogelijk mensen moet delen. Al is het woord ‘moeten’ hier eigenlijk niet op zijn plaats. Het gaat om willen. Want als je echt niet met groepen wilt werken, maar dit gaat doen omdat het ‘moet’, doe het dan aub niet! Doe waar jij blij van wordt. Niet omdat je denkt dat het moet. Want alleen als jij blij voor de groep staat, zul je het beste kunnen geven. Alleen dan zul jij jouw deelnemers de beste resultaten laten halen. 

 

Natuurlijk kun je wel eens een baaldag hebben op het moment dat je een training mag geven. Daar kun je je dan echt wel overheen zetten. Maar als het in de basis niet goed voelt, kun je er beter niet aan beginnen. Dat is wat ik je hier mee wil geven, waarmee ik je wil inspireren. Wees alleen wel eerlijk over de reden, waarom je misschien niet met groepen wilt werken 😉 Vind je het echt niks, of ben je op zoek naar een excuus?

Mijn ontdekkingsreis

Ik word nog steeds heel blij als ik anderen kan helpen om een training te ontwikkelen. Als ik mee mag denken hoe coaches hun kennis met meer mensen tegelijkertijd kunnen delen. Dus daar ga ik ook mee door. Alleen wil ik het wel doen op een manier waar ik blij van word. En dat is bijvoorbeeld niet door dagelijks actief te zijn op social media. Dat is ook niet door de dag na thuiskomst van de vakantie direct weer aan de slag te gaan. Daarom gun ik het mezelf om eerst een weekje te wennen aan mijn huis. Om de vakantierotzooi op te ruimen. Om deze laatste anderhalve week dat dochterlief nog vakantie heeft, tijd met haar door te brengen. En om er in mijn eentje op uit te trekken in alle rust in de natuur, om mijn hoofd leeg te maken en te voelen waar ik blij van word. Om te ontdekken hoe ik mijn leven wil leven, zonder de druk die ik jaren heb gevoeld van hoe je MOET ondernemen. Ik wil het op mijn eigen manier gaan doen. 

 

Dat wil niet zeggen dat ik het wiel compleet opnieuw wil gaan uitvinden. Ik blijf om me heen kijken hoe andere ondernemers hun bedrijf runnen. Wat werkt? Welke onderdelen daarvan vind ik leuk en passen bij mij? En aan jou de uitnodiging om dat ook te gaan doen. Ga mee op ontdekkingsreis om te zien op welke manier(en) jij jouw kennis wilt gaan delen met anderen. En wil je dat inderdaad graag met (kleine) groepen doen? Dan nodig ik je van harte uit om daar eens samen over te brainstormen.

Mijn eerstvolgende stap (doe je met me mee?)

Een van de eerste besluiten die ik heb genomen, is dat ik alleen nog maar trainingen, webinars etc. ga volgen waarvan ik denk dat ik daar op dit moment ook echt iets mee ga doen.  En die me echt kunnen helpen om mijn leven onder mijn voorwaarden te gaan leven.  Te vaak heb ik last gehad van FOMO en dat heeft me veel tijd en energie gekost. En een andere stap is dat ik me meer ga focussen op mijn website en mijn blogs, i.p.v. op continue aanwezig zijn op social media. Ik vind het namelijk geweldig om kennis over te dragen, maar alleen op een moment dat ik dat wil. Niet omdat ik x keer per week zichtbaar moet zijn.

Wat wordt jouw eerstvolgende stap?

Ik hoop dat ik je met dit blog heb kunnen inspireren om ook eens na te denken op welke manier jij te werk wilt gaan in jouw praktijk. Passen groepen hierbij, of hik je daar alleen maar tegenaan, omdat je denkt dat je dit moet doen? Wat gaat jouw eerstvolgende stap worden? Ik waardeer het enorm als je dit in een reactie met me wilt delen. Veel succes in ieder geval en kies voor die dingen waar je blij van wordt!