Plan je training….of je workshop natuurlijk ;-)

Maar al te vaak zie ik coaches vol enthousiasme starten met het uitwerken van hun workshop. Ze worden bij wijze van spreken ’s ochtends wakker met een, in hun ogen, briljant idee en beginnen direct allerlei informatie te verzamelen. Enige tijd later lopen ze vast. Ze hebben zoveel informatie verzameld, dat ze niet meer weten wat wel en niet in de workshop of training moet worden verwerkt.

Waarom zou je een plan maken?

Daarom ben ik groot voorstander voor het maken van een plan. Een plan geeft richting. En als je weet welke richting je op wilt, kun je ook keuzes maken. Als ik bijvoorbeeld met de trein van Eindhoven naar Amsterdam wil, kan ik het beste via Utrecht reizen. Het is ook wel mogelijk om via Rotterdam te gaan, maar dan neem ik wel een omweg. Dat is dan de keuze die ik heb. Pak  ik echter de trein richting Maastricht, dan weet ik zeker dat ik niet op mijn geplande eindpunt aankom.

trein op het perron met bord met bestemming

Bepaal je richting!

Zo werkt het ook met het ontwikkelen van een workshop of training. Maak eerst een plan waarbij je o.a. het eindpunt bepaalt. Het eindpunt is de boodschap die de deelnemers aan het einde mee naar huis nemen. Vaak richten coaches zich op wat de deelnemers willen leren, in plaats van op de boodschap die zij belangrijk vinden. Vergeet niet dat jij de expert bent, dus dat jij beter kunt inschatten welke boodschap de deelnemers echt moeten onthouden. Jij hebt namelijk het inzicht, dat er vaak een paar stappen aan vooraf gaan aan datgene wat de deelnemer nodig denkt te hebben. Door dit van te voren voor jezelf goed heler te krijgen, kun jij gerichter je workshop uitwerken. Vandaar dat het zo belangrijk is om een plan te maken.

Daarna hoef je bij het uitwerken steeds maar 1 vraag te stellen:

 

Draagt dit bij aan de boodschap die men moet onthouden?

 

Iedere keer als je twijfelt of bepaalde informatie wel/niet in de workshop/training opgenomen moet worden, geeft deze vraag jou houvast om keuzes te maken. Draagt het inderdaad bij, dan kun je het verwerken. Is dat niet het geval, weglaten!

Hoe ga jij te werk?

Herken jij je in dit verhaal? Ben jij ook zo’n coach die wild enthousiast aan de slag gaat? Of maak je eerst een plan, zodat je weet welke richting je op gaat? Wil je dat met me delen? Als blijkt dat jij ook de neiging hebt om er zomaar in te vliegen zonder plan, ontvang je gelijk een extra tip van mij!