Training geven vanuit jouw kernwaarden

Training geven op een manier die bij jou past, is misschien wel de belangrijkste voorwaarde om er voor te zorgen dat jouw deelnemers het gewenste resultaat behalen. Natuurlijk zijn er regels of liever gezegd richtlijnen waar een goede training aan moet voldoen om iemand iets te leren. Zo kan een goede training bijvoorbeeld niet zonder een bepaalde structuur. Daar omheen is echter alle ruimte voor je eigen inbreng. 

Om er voor te zorgen dat training geven een feestje is voor zowel jou als coach/trainer als voor de deelnemers, is het belangrijk dat je van te voren nadenkt over jouw kernwaarden.


  • Waar sta jij voor?
  • Wat vind jij belangrijk?

Deze vragen mag je zowel voor jou zelf als persoon als voor jouw bedrijf beantwoorden. Kijk vervolgens hoe je invulling kunt geven aan jouw kernwaarden tijdens een training. 

Door vanuit deze uitgangspunten je training te ontwikkelen, wordt jouw training uniek. En hiermee zul je precies die deelnemers aantrekken die bij jou passen en wordt het dus een feestje om een training te geven.

Wat zijn kernwaarden?

Kernwaarden zijn overtuigingen of idealen die jij nastreeft hoe je wilt zijn. Het worden ook wel jouw drijfveren genoemd om te handelen zoals je doet. Vaak worden kernwaarden verward met kwaliteiten. Kwaliteiten die je hebt zeggen vooral iets over waar je goed in bent en hoe je dingen doet. De kernwaarden geven aan waarom je de dingen doet. Dus wat jij belangrijk vindt. Kernwaarden vormen op die manier een richtlijn waarnaar jij probeert te handelen. Jouw kernwaarden geven weer wie jij bent. 

 

Door inzicht te hebben in jouw kernwaarden, kun je hier naar handelen, ook in je training. Hierdoor zal jouw training meer persoonlijkheid krijgen en ook beter bij jou als persoon passen. Doordat je weet dat je echt jezelf kunt zijn, sta je ook met meer vertrouwen voor de groep.

Hoe ik mijn kernwaarden heb ontdekt

Bij veel businesscoachingstrajecten komt het bepalen van je kernwaarden aan bod. Ook ik heb in het verleden al wel eens kernwaarden voor mezelf vastgesteld. Eentje die altijd terug kwam was bijvoorbeeld doelgerichtheid. Dat is een kernwaarde die ik in mijn jeugd heel sterk had (mijn doel was topsporter worden) en ik dacht dat ik ook als ondernemer niet zonder kon. Maar eerlijk gezegd kon ik de laatste tijd dit stukje doelgerichtheid niet terugvinden in mijn werk. Ik was vooral doelloos. Mede hierdoor ben ik met een persoonlijk coachingstraject gestart (zie ook dit persoonlijke blog) en ook hierbij kwam het onderwerp kernwaarden aan bod.

 

Dit keer kwam de kernwaarde doelgerichtheid niet eens op mijn lijstje voor. Dat is natuurlijk ook niet zo gek. Je ontwikkelt je in de loop van de jaren, dus andere dingen kunnen belangrijker voor je worden. In het zand heb ik 5 cirkels getekend met de kernwaarden die in me opkwamen: behulpzaam zijn, eerlijk zijn, ontwikkelen/groeien, betrouwbaarheid en autonomie. Ik keek even naar de cirkels en zag direct dat de eerste 4 allemaal samenvallen onder autonomie. Ik wil zelf bepalen wat belangrijk voor me is en daar naar handelen. En niet (meer) mijn leven laten bepalen door wat anderen vinden of denken dat goed voor mij is. En dit wil ik ook in mijn werk realiseren.

 

Natuurlijk streef ik er niet naar om bij alles het wiel opnieuw uit te vinden. Ik ben er van overtuigd dat bepaalde dingen gewoon werken. Dat er bepaalde wetmatigheden zijn, ook in ondernemersland. Ook bij het geven van trainingen. Alleen vind ik het wel heel belangrijk dat je er je eigen persoonlijkheid aan mag toevoegen. Je eigen sausje er over gieten, zoals dat vaak wordt gezegd. Of er je eigen kleur, of je eigen draai aan geven. En daar streef ik ook naar bij mijn trainingen.

 

Kies jouw kernwaarden

Nu dit zo helder werd in mijn eigen coachingstraject wil ik dit graag met jou delen en jou uitnodigen om hier ook mee aan de slag te gaan. Want nogmaals: als jij jezelf kunt zijn en blijven als je jouw kennis tijdens een training deelt, dan hoef je ook niet bang te zijn dat het niet goed gaat met training geven. Je doet het dan immers op je eigen manier. Op de manier die bij jou past en waar jij voor staat.

 

Ok, jouw beurt. Er zijn op internet talloze lijsten met kernwaarden te vinden. Zoek er eens eentje op en kies 10 waarden uit die voor jou belangrijk zijn of waar jij je in herkent. Schrijf deze 10 kernwaarden allemaal apart op een post-it en plaats deze voor je op tafel. Vervolgens kies je uit deze 10 de 5 kernwaarden die voor jou het belangrijkste zijn. En ja, dat is lastig. Maar je moet kiezen. Pak desnoods steeds 2 post-its en kies welke van die 2 het belangrijkste is voor jou. 

 

Tip: kies voor de kernwaarden die jij als persoon belangrijk vindt en ga dan kijken hoe je die in je praktijk kunt verwerken. Je ziet vaak dat men voor een bedrijf andere kernwaarden kiest dan voor zichzelf als persoon. Maar ik ga er vanuit dat je als coach bent gaan werken, omdat je graag dicht bij jezelf wilt blijven en dingen wilt doen waar jij gelukkig van wordt. En vooral ook op een manier die bij jou past.  Dus net zoals ik zelf heb gedaan: wat is voor mij belangrijk en hoe kan ik daar in mijn werk naar handelen?

Zet jouw kernwaarden in bij jouw training

De laatste stap voor nu is dan natuurlijk: hoe kun je jouw kernwaarden verwerken in het geven van trainingen. Ik gebruik even een  kernwaarde van mij als voorbeeld. Behulpzaam zijn is voor mij belangrijk, net als ontwikkelen. Ik kan anderen het beste helpen als ik niet teveel deelnemers tegelijk heb. Dat kan dus het beste als ik training geef aan een kleine groep. Ontwikkeling is voor mij ook heel belangrijk. Ik wil graag dat mijn deelnemers echt stappen maken, als ze met mij samenwerken. Dat gaat het beste als ik ze persoonlijk, dus 1-op-1 begeleid of wederom met een kleine groep. En ik vind het niet erg als ik daar dan wat extra tijd in mag steken. Dus waarom zou ik nog trainingen organiseren met grote groepen? Strak in de tijd gepland, zodat ik nog meer mensen kan helpen. Ik word daar niet gelukkig van. Dus doe ik dat ook niet meer.


Hoe kun jij jouw kernwaarden zo in een training verwerken, dat jij er gelukkig van wordt en jouw deelnemers ook? Waar zie jij nu mogelijkheden ontstaan? Vind je het lastig om dit te bedenken, vraag dan even een gratis brainstormsessie aan (inderdaad, op deze manier verwerk ik ook mijn kernwaarde behulpzaamheid in mijn werk 😉 Dan gaan we samen online overleggen wat jouw kernwaarden zijn en hoe je die in een training kunt verwerken. Geloof me, er is meer mogelijk dan je denkt. Denk bijvoorbeeld aan de kernwaarde vrijheid: Hoe kun jij door middel van trainingen meer vrijheid realiseren? Of speelsheid: dan kun je gaan nadenken over wat voor werkvormen je in je training opneemt om die speelsheid in je training te krijgen. Je mag dus heel breed denken hierbij. Op die manier ga jij jouw eigen unieke training creëren. En zoals ik in de introductie al aangaf, zul je daarmee ook mensen aantrekken die het beste bij jou passen. 

Welke inzichten haal jij uit dit blog?

Met dit blog wil ik je inspireren om niet alleen op zoek te gaan naar jouw kernwaarden en hoe je deze kunt inzetten bij het geven van trainingen. Ik hoop ook dat je door je te verdiepen in je kernwaarden ontdekt, wat jou tot nu toe mogelijk heeft tegengehouden om trainingen te geven. Een veel gehoord excuus is namelijk: ik kan dat niet of dat past niet bij mij. Met dit blog wil ik je laten zien, dat jij zelf invloed hebt op hoe je jouw training geeft. Jij kunt er dus voor zorgen dat het geven van een training wel bij jou gaat passen. En dan kun je veel meer mensen helpen met jouw kennis om het leven van een ander een stukje beter, mooier, fijner of makkelijker te maken. En is dat niet precies wat je wilt als coach zijnde?


Ik zou het geweldig vinden als je in een reactie laat weten of jij op zoek gaat naar jouw kernwaarden. En of dit jouw beeld over het geven van trainingen misschien wel iets verandert. Ik hoor het graag van je! In ieder geval veel plezier met het (her)ontdekken van datgene waar jij gelukkig van wordt.

2 thoughts on “Training geven vanuit jouw kernwaarden

  1. Wat een mooi onderwerp! Ik geef de ondernemers in mijn mastermindgroepen altijd de opdracht om hun kernwaarden te bepalen, zodat ze die in alle facetten van het ondernemerschap uit kunnen dragen. Zo waardevol!

    1. Dank je wel voor je reactie Noeky. Het is inderdaad waardevol om vanuit de kernwaarden te starten en daar ook echt eerst even bij stil te staan.

Comments are closed.