Waarom zou je met groepen gaan werken?

Deze week sprak ik een coach die al meteen riep: “ik ga niet met groepen werken!” De reden hiervoor was dat ze dan niet haar volledige aandacht aan haar klanten zou kunnen geven. Althans, niet zoals ze gewend is vanuit haar 1-op-1 coaching in haar praktijk. 


Dat is natuurlijk iets wat ik vaker hoor. En dat snap ik ook. Alleen door deze gedachte beperk je je wel in het aantal klanten dat je kunt helpen.  Daarom daag ik je met dit blog uit om (opnieuw) te overwegen om met groepen te gaan werken.

Meer klanten helpen in minder tijd

Als je alleen 1-op-1 werkt in je praktijk kun je maar een beperkt aantal mensen helpen. Er zitten nu eenmaal 24 uur in een dag en dat zullen er niet meer worden. Dit is natuurlijk een keuze, maar de kans is groot dat je coach bent geworden omdat je zoveel mogelijk mensen wilt helpen met jouw expertise. Dan is alleen 1-op-1 werken dus niet handig, kijkend naar hoeveel tijd dit kost. 


Het werken met groepen kan dus een oplossing zijn voor jouw tijdsprobleem. En dan hoef je echt niet meteen te denken aan groepen van 10 personen. Ook als je met bijvoorbeeld 4-tallen gaat werken, kun je al veel meer klanten aannemen in je praktijk.

Even een simpel rekenvoorbeeld:

Stel je voor dat je op 1 dag 4 klanten coacht in gesprekken van steeds 1 uur. Dan ben je dus 4 uur in totaal aan het coachen. Als je deze klanten samen in een groep kunt begeleiden, kost dit je misschien 1,5 uur. Dan heb je al een tijdwinst van 4 -1,5 = 2,5 uur. Zo hard kan het dus gaan met tijd besparen. De tijd die je overhoudt, kun je of gebruiken om nieuwe klanten aan te nemen, of om andere dingen te doen. Die keuze is aan jou natuurlijk!

Leren van elkaar

Werken met groepen heeft een heel groot voordeel, terwijl dit vaak als een nadeel wordt gezien. In een groep leren de deelnemers van elkaar. In coachland zijn we natuurlijk heel erg gewend dat een klant van de coach leert. Aan de ene kant logisch, want die coach heeft daar voor geleerd. Daar staat echter tegenover dat het juist heel leerzaam kan zijn om niet alleen volgens een boekje te leren, maar juist uit de praktijk. 

In een groep vinden de deelnemers juist herkenning bij elkaar. Ze ontdekken dat ze niet de enige zijn met een bepaald probleem. Ook kunnen in de groep ideeën  en tips uitgewisseld worden, die juist voor de andere deelnemers al werken. 


Ja, het klopt. Als jij meerdere mensen tegelijkertijd bij elkaar hebt om te coachen, zul je jouw aandacht moeten verdelen. Maar dat hoeft dus helemaal niet erg te zijn. Alleen ben jij op dat moment niet meer de enige van wie jouw klanten leren. Ze leren dus ook van elkaar. Lijkt mij alleen maar een toegevoegde waarde….

Energie krijgen en geven

Het werken met een groep kost natuurlijk energie, net als dat dit voor individuele coaching geldt. Maar je krijgt er ook heel veel energie van. Juist doordat je meerdere deelnemers bij elkaar hebt, wordt die energie verdubbeld. Tenminste, dat voelt zo 😉 Jij hoeft namelijk niet in je eentje de kar te trekken. Als je de juiste deelnemers in de groep hebt, nemen ze ook elkaar op sleeptouw. Dat geeft jou juist de kans om de situatie soms van een afstandje te bekijken. Als de deelnemers met elkaar in gesprek zijn, kun jij observeren. Even boven de groep zweven. De inzichten die je dan opdoet en terug kunt koppelen zijn super waardevol. Die kans heb je bij 1-op-1 coaching veel minder, omdat je dan zelf continue in gesprek bent. 

Waarom zou JIJ met groepen gaan werken?

Als je nu deze punten hebt gelezen, wat spreekt jou dan aan? Wat zou voor jou een reden kunnen zijn om het werken met groepen serieus te overwegen? En als je al met groepen werkt: welke van deze redenen heeft voor jou de doorslag gegeven om met groepen te starten? Of was er misschien een andere reden? Ik waardeer het enorm als je dat met mij wilt delen.

Kom in actie en zet een volgende stap!

Met alleen het lezen van dit blog ben je er natuurlijk niet 😉 Er staat volgende week niet gelijk een groepje deelnemers op je stoep, zodat jij met groepen kunt werken. Als je de eerste stap nog met zetten om vanuit je 1-op-1 coaching met groepen te gaan werken, dan raad ik je aan om dit gratis e-book aan te vragen (ook te vinden op deze pagina). Dan ontvang je een aantal tips hoe je meer mensen kunt helpen in minder tijd, zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit en de persoonlijke aandacht, die je 1-op-1 ook aan je klanten geeft.

Werk je al wel eens met groepen en heeft dit blog bevestigd dat je hier lekker mee verder moet gaan? Kijk dan eens of deze checklist handig is voor jou. Met deze checklist kun je in 1 oogopslag zien op welke punten jouw groepstraject of training al goed in elkaar zit en op welke punten je daar nog meer uit kunt halen. Aanvragen van deze checklist kan hier.


Ik hoop van harte dat jij jouw kennis ook met meer mensen tegelijk gaat delen. Veel plezier en succes daarmee gewenst!