Werken met groepen op een manier die bij JOU past

Werken met groepen kan op heel veel verschillende manieren. Wat komt er bij jou op als ik aan jou vraag:

 

“Waar denk jij aan bij het werken met groepen?”

 

Grote kans dat als ik deze vraag aan 10 verschillende coaches stel, dat ik dan ook 10 keer heel verschillende  antwoorden krijg. De ene coach zal meteen beginnen over online trainingen geven, de ander over live bijeenkomsten. Weer een andere coach zal praten over de groepsgrootte. En de volgende coach heeft het misschien wel over het delen van herkenbare ervaringen. 

Juist het feit dat er geen eenduidig antwoord zal komen, geeft al aan dat het werken met groepen op heel veel verschillende manieren kan worden ingevuld. En daarom durf ik te beweren dat elke coach met groepen kan werken. Mits je er voor zorg draagt, dat je dit doet op een manier die bij jou past. Hoe je dit kunt ontdekken en toepassen, daarover gaat dit blog.

Start met zelfonderzoek

Wat heeft het werken met groepen nu te maken met zelfonderzoek? Het klinkt ook wat zwaarder dan het is. Toch is het wel handig als je eerst bij jezelf nagaat wat jou tegenhoudt om met groepen te starten. Heb je vervelende herinneringen aan de spreekbeurten vroeger op school? Krijg je al rode vlekken in je gezicht bij het idee dat je voor een groep mag staan? Waar komt dat vandaan? Of komt het meer door bewondering voor anderen die je voor grote groepen hebt zien staan, helemaal in hun element? Kun je je niet voorstellen dat jij dit ook ooit gaat doen? Of denk je simpelweg: dit is niets voor mij?

 

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je nog niet met groepen bent gaan werken, omdat je allerlei praktische beren op de weg ziet. Mogelijk heb je geen idee hoe je een training moet maken, of waar je allemaal rekening mee moet houden. Als je enigszins helder hebt wat de belangrijkste redenen zijn waarom je nog niet met groepen bent gestart, kun je in actie komen. Dan kun je immers gericht hulp zoeken om die beren weer het bos in te sturen, zodat jij de weg vrij hebt om naar die groepstraining toe te werken.

Ontdek op welke manier jij met groepen wilt werken

Een eerste vraag die je aan jezelf mag stellen is: 


“Wat vind jij belangrijk, waar sta jij voor?”


Als je dit nog niet helder hebt, lees dan eens dit blog over het bepalen van je kernwaarden. Door je kernwaarden helder te krijgen, heb je al een belangrijk inzicht in wat voor jou belangrijk is bij het werken met groepen. 

Daarnaast kun je kijken naar wat je zelf hebt meegemaakt tijdens de trainingen die je zelf hebt gevolgd. Denk eens terug aan degene die toen voor de groep stond. Wat vond je van zijn of haar manier van werken. Wat sprak je aan? Wat vind je minder? Wat vond je van de vorm waarin de training werd aangeboden? Was het een online training of een live bijeenkomst.? Of misschien wel een combinatie hiervan? Wat was de reden om voor deze trainingen te kiezen? En kijk eens naar de groepsgrootte 😉 Waren het altijd trainingen met meer dan 10 deelnemers, of misschien wel evenementen met meer dan 50 mensen in de zaal? Of heb je ook wel eens in een groepje van 4 deelnemers gezeten?


Ook kun je dit soort vragen stellen over over de opdrachten waar je aan deel hebt genomen. Wat vond je fijne werkvormen? Bij welke werkvormen voelde je je niet zo comfortabel? Van welke werkvormen heb je het meest geleerd? Met hoeveel andere deelnemers nam je deel aan de opdrachten?


Door dit allemaal eens te bekijken kun je voor jezelf ontdekken waar jouw persoonlijke voorkeuren liggen en waar jij blij van wordt. Want dat is natuurlijk (naast het overdragen van jouw kennis) het allerbelangrijkste als je met groepen gaat werken.

Durf de regels los te laten

Er zijn veel (ongeschreven) regels over hoe je met groepen moet werken. Een goede training heeft een bepaalde opbouw en bevat bijvoorbeeld verschillende werkvormen. Doel is tenslotte om bepaalde kennis of vaardigheden over te dragen of aan te leren aan de deelnemers. Daar ben ik het ook helemaal mee eens. Maar daarbinnen is meer dan genoeg speelruimte om dingen op je eigen manier te doen. Bovendien is het maar de vraag of de trainingen die jij ooit hebt bijgewoond, wel echt zo goed in elkaar zaten volgens de ‘regels’. Want veel van die trainingen worden gegeven door coaches, die ook maar gewoon iets doen waarvan ze denken dat het zo hoort. Die coaches hebben echt niet allemaal een didactische achtergrond, waarbij ze geleerd hebben hoe ze op een effectieve manier hun kennis kunnen overdragen. 


Ik zie zelf nog steeds veel te veel trainingen beginnen met een voorstelrondje. Geloof me, dat is echt niet de beste manier om een training te starten. En er is ook geen enkele regel dat je hiermee moet beginnen. Dus neem al die ‘regels’ die je in je hoofd hebt, niet al te serieus. Doel van het werken met groepen is dat je in minder tijd meer mensen kunt helpen. En aan elke training die je geeft, koppel je bepaalde leerdoelen. Zo weet je wat je tijdens een bepaalde bijeenkomst wilt overdragen. Maar de manier waarop je dat doet, die bepaal je zelf! 

Wat denk je nu?

Ik hoop dat dit blog jou inspiratie geeft om het werken met groepen (nog) eens serieus te overwegen. Want het werken met groepen heeft vele voordelen. Denk bijvoorbeeld aan de tijdsbesparing die het je oplevert. Of aan het feit dat je sommige dingen niet meer keer op keer individueel hoeft uit te leggen. 

 

Zie je nog niet helemaal voor je op welke manier jij je eigen invulling kunt geven aan een groepstraining? Aarzel dan niet en klik op onderstaande knop om een gratis brainstormsessie te boeken. In een half uurtje tijd denk ik vrijblijvend met je mee of het werken met groepen van toegevoegde waarde is voor jouw praktijk. En natuurlijk gaan we dan bespreken op welke manier jij op jouw eigen unieke manier met groepen kunt gaan werken. 

 

Spreek ik jou ook binnenkort?