Ontwikkel je eigen training in 6 stappen - Boeiende Trainingen

ONTWIKKEL JE EIGEN TRAINING IN 6 STAPPEN

Een eigen training is de manier om vanuit je 1-op-1 coaching met groepen te gaan werken. 

 

Geef jezelf de ruimte om meer klanten tegelijk te kunnen helpen, zonder dat dit je meer tijd gaat kosten

 

En leer hoe jij dit kunt doen op een manier, zodat jij nog steeds persoonlijke aandacht kunt geven aan jouw deelnemers en zij toch het gewenste resultaat bereiken

Ben jij een coach of therapeut en herken jij deze punten?

 • Je bent je praktijk gestart, omdat je graag zoveel mogelijk mensen wilt helpen met jouw kennis en (persoonlijke) ervaring. Op dit moment coach jij je klanten persoonlijk. Je wilt graag meer mensen helpen zonder dat dit ten koste gaat van je vrije tijd. Je ziet wel collega’s die groepscursussen aanbieden, alleen heb je zelf geen idee hoe je dit kunt aanpakken. Want het delen van jouw kennis en het behalen van de gewenste resultaten mag niet ten koste gaan van de persoonlijke aandacht. Hoe kun je dit voor elkaar krijgen, als je met een groep gaat werken?
 • Tijdens je 1-op-1 coaching werk je volgens een aantal thema’s naar een bepaald resultaat toe. Je ziet echter niet goed voor je, hoe je deze thema’s in een groep kunt aanbieden. Welke onderwerpen kun je wel gebruiken, welke niet? En hoe kun je dan vervolgens deze onderwerpen aanbieden op zo’n manier, dat alle deelnemers betrokken blijven en met de gedeelde kennis aan de slag gaan? Hoe lang laat je de (online) groepsbijeenkomsten duren? Op welke manier ga je die groepsbijeenkomsten aanbieden, offline of online? Allemaal vragen die er voor zorgen dat je nog steeds twijfelt of een groepscursus wel in jouw praktijk past. Terwijl je in je achterhoofd steeds weer naar het idee getrokken wordt, dat je met een groep wel meer mensen kunt helpen….
 • Als je aan een groepscursus denkt, zie je meteen die geweldige online leeromgeving van je eigen coach voor je. Waarvan je weet dat er misschien wel tientallen mensen gebruik van maken. Alleen heb je helemaal geen zin om zo’n online leeromgeving op te tuigen. Je houdt niet zo van techniek, je hebt geen zin in die hele organisatie er achter, je wilt gewoon coachen. Je vraagt je daarom af of je wel met groepen moet gaan werken. Er komt zoveel extra gedoe bij kijken.

Wat houdt jou tegen om met groepen te gaan werken?

Als ik kijk naar de coaches die ik heb mogen helpen, dan zie ik een aantal overeenkomsten tussen hen. Het allerbelangrijkste is wel het willen helpen van mensen. Veelal worden ze hierbij gedreven door hun eigen ervaring. Daarnaast zijn deze coaches ook gewoon wild enthousiast over wat zij te bieden hebben in hun vakgebied. En daar willen ze zoveel mogelijk mensen mee helpen.

 

Een andere overeenkomst is dat ze in hun praktijk wel geleerd hebben om naast het coachen ook tijd en ruimte te creëren voor zichzelf. Een stukje vrijheid om naast hun praktijk ook van het leven te genieten. Om lekker er op uit te kunnen trekken in de natuur, of om tijd met het gezin door te kunnen brengen of om aan hun andere hobby’s te besteden.

 

Ik kan nog veel meer overeenkomsten opnoemen, maar ik deel er hier nog eentje: veel van mijn klanten willen wel met groepen werken, maar laten zich afschrikken door het beeld dat met name op social media gedeeld wordt. Werk met grote groepen, ga opschalen om zo veel meer te kunnen verdienen. Je kent dat soort kreten ongetwijfeld wel. Maar dat is vaak niet de kern, waarom de coaches die ik help, het werken met groepen overwegen. 

 

Marleen Sahetapy Fotografie - irma meijer HR-54 staand

Ik ben er van overtuigd dat het werken met groepen van grote meerwaarde kan zijn in je praktijk. Niet alleen voor jou vanwege de vrijdheid die dit kan bieden. Ook voor jouw klanten, omdat het uitwisselen van ervaringen heel waardevol is. En je kunt dit doen op een manier die bij jou past. Daar heb je geen prachtige online leeromgeving of grote groepen voor nodig als jij dat niet wilt. Dat hebben mijn klanten laten zien. 

Hoe zou je het vinden als je:

 • Stap voor stap leert hoe je jouw 1-op-1 traject kunt omzetten in een groepscursus? Een cursus waarbij je meer mensen tegelijk kunt helpen, terwijl het resultaat minstens zo goed is als bij jouw individuele trajecten? Waarbij je ook weet dat jouw klanten meer dan voldoende persoonlijke aandacht krijgen? Met als bonus meer tijd voor jezelf en tevreden klanten die bereid zijn jou een passende vergoeding te geven?
 •  Leert hoe je jouw kennis goed gedoseerd en op een interactieve manier kunt aanbieden in een groep, offline of online? Zodat je zonder problemen alle deelnemers betrokken houdt en kunt begeleiden naar het gewenste resultaat? 
 • Zonder allerlei technische hoogstandjes jouw kennis kunt delen met je deelnemers op een inspirerende manier, zodat jij vooral kunt blijven doen wat je het liefste doet: coachen

Met de online training: Ontwikkel je eigen training leer je in 6 stappen hoe jij op een eenvoudige manier met groepen kunt gaan werken.

Stap 1: Start met je inventarisatie

Je wilt natuurlijk een training, waarbij de deelnemers echt iets leren. Daarom is het belangrijk om te starten met een plan. Voor wie ga je de training maken? Wat wil je dat ze leren? Welk resultaat kun je garanderen als de training is afgelopen? Je leert over welke vragen je eerst moet nadenken, voordat je een goede training kunt gaan maken.
 

Stap 2: Kies je onderwerp

Met je plan kun je vervolgens aan de slag met het kiezen van de onderwerpen die in jouw training aan bod moeten komen. Je leert een aantal manieren waarop je de onderwerpen kunt kiezen. En je kunt het plan uit stap 1 gebruiken om je keuzes te checken.
 

 

 

Stap 3: Werk je training uit

Als helder is welke onderwerpen in je training verwerkt gaan worden, is het tijd om de training uit te gaan werken. Je krijgt bij deze stap een aantal tips en ideeen hoe je dit kunt doen op een manier.

 

Stap 4: Zoek passende werkvormen

Om het leereffect te vergroten, is het belangrijk dat je de juiste werkvormen kiest in je training. Ook ga je nu bekijken op welke manier jij er voor wilt zorgen dat jouw deelnemers voldoende persoonlijke aandacht krijgen in jouw training. 

Stap 5: Bedenk een passende introductie

Een goed begin is het halve werk. Ofwel, de manier waarop jij jouw training start, heeft een grote invloed op het vervolg van de training. En dat geldt niet alleen voor het allereerste contactmoment van de training, maar ook voor de keren die volgen. Daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken.

 

Stap 6: Zorg voor een goede afsluiting

Wat geldt voor de introductie, geldt ook voor de afsluiting. Wat geef je jouw deelnemers mee aan het einde van een bijeenkomst of van een module? Op welke manier kijk je alvast vooruit naar wat komen gaat? Dit wordt vaak onderschat, maar heeft wel degelijk een rol in het leerproces en belangrijker nog, in het leereffect van jouw deelnemers. En jij wilt tenslotte het beste voor hen, toch?

Aan het einde van deze online training heb jij jouw (eerste) basistraining stap voor stap uitgewerkt, zodat jij met kleine groepen in jouw praktijk kunt starten en op die manier jouw waardevolle kennis dus met meer mensen tegelijk kunt delen.

We starten samen met het neerzetten van een sterke basis

Want wat is een huis zonder fundament? Dat geldt ook voor het maken van een training. Zonder een goed plan, een heldere inventarisatie, schiet je alle kanten op tijdens je training. Er is immers zoveel te vertellen en te delen. Om dit te voorkomen krijg je bij deze training niet alleen toegang tot bovengenoemde 6 online modules. Na module 1 mag jij je inventarisatie inleveren voor persoonlijke feedback, zodat je zeker weet dat jouw training op een stevig fundament wordt gebouwd. Daarnaast krijg je nog 2 individuele coachingssessies, waarin je al je vragen kunt stellen. Ook kun je deze sessies gebruiken om samen met mij te brainstormen over de opzet en uitwerking van jouw training. 

Wat is bij deze online training inbegrepen?

Dit is geen “Doe het zelf” online training. Uit eigen ervaring weet ik namelijk wat er terecht komt van het volgen van een online training op eigen houtje. Meestal niet zo veel 😉 En dat vind ik zonde. Zeker omdat het belangrijk is dat jij jouw kennis met meer mensen gaat delen. Daarom bied ik ook persoonlijke ondersteuning aan. Daarnaast krijg je inspiratie en support van de andere deelnemers. 

Hier het overzicht wat je bij deze training kunt verwachten:

 

 • 6 online modules verdeeld over 24 lessen
 • bij iedere les een instructievideo
 • concrete opdrachten om zelfstandig uit te werken, zodat jouw training in deze periode ook echt ontwikkeld wordt
 • een aantal templates die je keer op keer kunt gebruiken
 • toegang tot een besloten Facebookgroep waar jij je vragen kunt stellen
 • persoonlijke feedback op jouw uitgewerkte inventarisatie na module 1, zodat je vanuit een goed plan verder kunt werken
 • 2 x 30 minuten individuele coaching

Extra bonus:

En om er zeker van te zijn dat je met enige regelmaat ook echt aan de slag gaat met deze online training, kun je 6 weken lang 1 x per week deelnemen aan een live online workshop. Tijdens deze workshop bespreek ik steeds 1 module. Aan het einde van de workshop krijg je een opdracht mee om tijdens die week uit te werken, zodat stukje bij beetje jouw training wordt ontwikkeld. Na afloop van de workshop is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen. Van deze workshops wordt ook een opname gemaakt, zodat je deze later kunt terugkijken.

 

Deze pilottraining en de bijbehorende workshops starten eind januari 2022. Dus als je plannen hebt om komend jaar je aanbod uit te breiden met een basistraining, is dit het moment om aan te sluiten. Doordat je wekelijks een deel van je training kunt ontwikkelen, kun jij jouw eerste training aan het einde van het 1e kwartaal of begin van het 2e kwartaal al voor de eerste keer geven!

Ben jij klaar om de eerste stap naar je eigen training te zetten?

Wat vinden andere coaches van deze training?

Met de online training van Boeiende Trainingen ga je stap voor stap je training maken. De training is super praktisch en geeft veel tips waarmee je direct aan de slag kan. Door de training van Boeiende Trainingen heb ik meer structuur in mijn trainingen en ben ik veel bewuster gaan kijken naar wat deelnemers willen leren. Een aanrader voor iedereen die regelmatig trainingen en groepsbijeenkomsten geeft (of wil gaan geven). 

Esther Meulman – Vitavitale

De training is heel fijn en praktisch: de combinatie van de video’s en de fijne templates die heel duidelijk en overzichtelijk zijn. Er zit zo’n fijne opbouw in de training en alles komt goed aan bod. Voor mij was de introductie en afsluiting ook fijn om dit juist in de training uitgebreid te volgen. Nu  heb ik het gevoel dat ik hiermee met een zeker gevoel in verder kan gaan. 

Audrey van Esch – Studio Online Marketing

Wie ben ik?

 

Mijn naam is Irma Meijer en ik leer coaches en therapeuten hoe ze vanuit hun 1-op-1 coaching met groepen kunnen gaan werken, zodat ze meer mensen tegelijk kunnen helpen. Door mijn ervaring als docent in het middelbaar beroepsonderwijs en mijn ervaring als coach met een eigen praktijk (2013-2017) weet ik precies wat er nodig is om vanuit individuele begeleiding met (kleine) groepen te gaan werken, zowel online als offline. 

 

Sinds 2017 richt ik me volledig op het ondersteunen van coaches bij dit proces. Ik ben er namelijk van overtuigd dat iedere coach waardevolle kennis te delen heeft, die ook in groepsverband gegeven kan worden.  Alleen geloof ik niet dat iedere coach zomaar een kwalitatief goede training of workshop kan geven. Daarvoor is inzicht nodig in de opbouw en wat basiskennis over didactische vaardigheden voor nodig. 

 

Inmiddels heb ik al vele coaches geholpen met de opbouw van hun training of workshop en hoe je deze interactief kunt maken, zodat het leereffect wordt vergroot. Het uitgangspunt hierbij is altijd dat jij als coach met vertrouwen jouw kennis kunt delen, omdat je weet dat jouw training goed in elkaar zit. Daarnaast vind ik persoonlijke aandacht bij trainingen belangrijk. Zowel om zelf aan mijn deelnemers te geven, maar ook hoe jij dat als coach bij jouw training kunt doen. Dit heeft namelijk een positieve invloed op het te behalen resultaat. Jij wilt toch ook dat jouw deelnemers echt iets leren?