Juf Irma

Dat wilde ik als kind al worden. Daarnaast stond topsporter ook nog op mijn lijstje, al begreep ik wel, dat ik dat niet mijn hele leven kon blijven. Ik deed niets liever dan schooltje spelen met mijn buurjongens en als 12-jarige stond ik al naast de badrand om zwemles te geven. Ook vond ik het geweldig om zelf dingen te leren. Als ik wist dat ik een kwartiertje privétraining kreeg, dook ik altijd nog gemotiveerder het zwembad in.

 

Door een ongelukkige blessure moest ik als 16-jarige mijn topsportersdroom opgeven. Ook het idee om gymjuf te worden moest ik laten gaan. Ik ging een managementopleiding volgen met het idee om op den duur ergens een leidinggevende functie te krijgen, of zoals ik als kind zei: “Als ik geen juf word, dan word ik de baas”. Direct na het voltooien van mijn opleiding kwam ik toch voor de klas te staan op een MBO-opleiding. Mijn droom als kind werd werkelijkheid. Alleen, zo leuk en geweldig als ik dacht dat het was, bleek de werkelijkheid niet te zijn. Het was soms spannend om voor een groep te staan, het was soms een uitdaging om de aandacht van iedereen bij de les te houden. Ik heb echt geleerd: lesgeven is meer dan alleen kennis overdragen. 

 

Via wat omzwervingen heb ik een aantal jaar geleden de keuze gemaakt om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Ik ontmoette veel coaches en hoorde van coaching en therapieën waarvan ik niet eens wist dat het bestond, maar waarvan ik wel direct wist: dit moeten meer mensen weten! En zo zijn mijn wensen toch uitgekomen: ik ben toch een soort juf en ik heb de leiding over mijn eigen bedrijf.  Op die manier kan ik mijn werk zo indelen, dat het voor mij fysiek werkbaar is.  Daarnaast kan ik met mijn didactische achtergrond nu coaches die hoofdzakelijk 1-op-1 werken, leren hoe ze hun waardevolle kennis kunnen delen met groepen. En ja, 4 mensen vormen ook al een groep 😉  Ik werk zelf ook vooral met kleinere groepen, omdat ik het belangrijk vind om iedereen voldoende aandacht te geven. Toch kun je zo al met veel meer mensen jouw kennis delen in minder tijd, zonder dat dit ten koste gaat van het resultaat. En wat is er mooier dan zo veel mogelijk mensen helpen om het leven weer wat fijner of eenvoudiger te maken? Ik weet uit ervaring wat dat waard is.

Boeiendeworkshops-Irma-Meijer

Naast juffrouw en de baas ben ik ook:

  • een waterrat gebleven, die het liefst in de zee zwemt. 
  • die (te) enthousiaste moeder, die wekelijks langs het korfbalveld staat om dochterlief en haar team aan te moedigen
  • in mijn hart nog steeds topsporter. Voor elke bijeenkomst of workshop met mijn klanten voel ik nog steeds die wedstrijdspanning: Gaan we samen winnen?
  • een liefhebber van een rondje fietsen bij voorkeur in een omgeving met water
  • iemand die echt kan genieten van een terrasje waar ze een heerlijke ijskoffie of cappuccino aanbieden
  • dol op het getal 13. Ik ben niet voor niets op vrijdag de dertiende getrouwd met mijn jeugdliefde. En toeval of niet: tussen de verjaardagen van manlief, mezelf en dochterlief zit iedere keer….. 13 dagen!

Mijn visie op het geven van groepstrainingen en workshops is eenvoudig:

 Ik ben er van overtuigd dat iedere coach, dus ook jij 😉 waardevolle kennis te delen heeft, die ook in groepsverband gegeven kan worden. Alleen geloof ik niet dat iedereen zomaar een kwalitatief goede workshop of training kan geven. Daarvoor heb je toch echt inzicht over de opbouw en wat basiskennis over didactische vaardigheden nodig.

Wat je verder nog over mij moet weten….

Als je met mij aan de slag wilt om jouw workshop of training op te zetten, dan moet je wel weten dat ik er altijd voor 200% voor ga. Die topsportmentaliteit zit in het meisje, dat krijg je er niet meer uit. Ik werk dan ook liefst samen met coaches die een vergelijkbare mentaliteit hebben. Coaches die dolgraag het leven van hun klanten een positieve draai willen geven en daar vol voor gaan. We gaan samen een training in, maar er wordt dan wel getraind, zeg maar. Daar staat tegenover dat ik wel jouw trouwste supporter zal zijn.

Zullen we kennis maken?

Wil jij eens sparren of het geven van groepstrainingen ook iets is voor in jouw praktijk? Vul dan het contactformuliern in door op onderstaande knop te klikken. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie. Ik kijk er naar uit!