Juffrouw en de baas

Dat wilde ik als kind al worden. Daarnaast stond topsporter ook nog op mijn lijstje, al begreep ik wel, dat ik dat niet mijn hele leven kon blijven. Ik deed niets liever dan schooltje spelen met mijn buurjongens en als 12-jarige stond ik al naast de badrand om zwemles te geven. Ook vond ik het geweldig om zelf dingen te leren. Als ik wist dat ik een kwartiertje privétraining kreeg, dook ik altijd nog gemotiveerder het zwembad in.

Door een ongelukkige blessure moest ik als 16-jarige mijn topsportersdroom opgeven. Ook het idee om gymjuf te worden moest ik laten gaan. Ik ging een managementopleiding volgen met het idee om op den duur ergens een leidinggevende functie te krijgen. Geen juf, dan maar de baas worden, dacht ik.

 

Direct na het voltooien van mijn opleiding kwam ik toch voor de klas te staan op een MBO-opleiding. Mijn droom als kind werd werkelijkheid. Alleen, zo leuk en geweldig als ik dacht dat het was, bleek de werkelijkheid niet te zijn. Het was soms spannend om voor een groep te staan, het was soms een uitdaging om de aandacht van iedereen bij de les te houden. Ik heb echt geleerd: lesgeven is meer dan alleen kennis overdragen. Het zal je dan ook niet verbazen, dat het mij bij het volwassenonderwijs vol gemotiveerde herintreders beter lukte om de lesstof over te brengen, dan bij de reguliere klassen vol met tieners die geen zin hadden in school.

 

Via wat omzwervingen heb ik een aantal jaar geleden de keuze gemaakt om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan. Ik ontmoette veel coaches en hoorde van coaching en therapieën waarvan ik niet eens wist dat het bestond, maar waarvan ik wel direct wist: dit moeten meer mensen weten! En zo zijn mijn wensen toch uitgekomen: juffrouw en de baas worden. Baas over mijn eigen bedrijf, waarbij ik mijn werk zo in kan delen, dat het voor mij fysiek werkbaar is.  Daarnaast kan ik met mijn didactische achtergrond nu coaches die hoofdzakelijk 1-op-1 coachen, leren hoe ze hun waardevolle kennis kunnen delen met groepen (en ja, 4 mensen vormen ook al een groep ;-)). Op die manier kunnen zij hun kennis met veel meer mensen delen, zodat het leven van die mensen weer wat fijner wordt. Ik weet immers uit ervaring wat dat waard is.

Naast juffrouw en de baas ben ik ook:

  • een waterrat gebleven, die het liefst in de zee zwemt. Helaas ligt die niet om de hoek
  • die (te) enthousiaste moeder, die wekelijks langs het korfbalveld staat om dochterlief en haar team aan te moedigen
  • in mijn hart nog steeds topsporter. Voor elke bijeenkomst of workshop met mijn klanten voel ik nog steeds die wedstrijdspanning: Gaan we samen winnen?
  • een liefhebber van een rondje fietsen bij voorkeur in een omgeving met water, mits er genoeg terrasjes zijn om te pauzeren met  een heerlijke ijskoffie of cappuccino
  • dol op het getal 13. Ik ben niet voor niets op vrijdag de dertiende getrouwd met mijn jeugdliefde. En toeval of niet: tussen de verjaardagen van manlief, mezelf en dochterlief zit iedere keer….. 13 dagen!

Mijn visie op het geven van groepstrainingen of workshops is eenvoudig:

Ik ben er van overtuigd dat iedere coach waardevolle kennis te delen heeft, die ook in groepsverband gegeven kan worden. Alleen geloof ik niet dat iedereen zomaar een  kwalitatief goede workshop of training kan geven. Daarvoor heb je toch echt inzicht over de opbouw en wat basiskennis over didactische vaardigheden nodig.

 

Wat je verder nog over mij moet weten….

Als je met mij aan de slag wilt om jouw workshop of training op te zetten, dan moet je wel weten dat ik er altijd voor 200% voor ga. Die topsportmentaliteit zit in het meisje, dat krijg je er niet meer uit. Ik kan dan ook niet goed omgaan met uitstelgedrag en smoesjes. We gaan samen een training in, maar er wordt dan wel getraind, zeg maar. Daar staat tegenover dat ik wel jouw trouwste supporter zal zijn.

Durf jij het aan om kennis te maken?

Wil jij eens sparren of het geven van groepstrainingen ook iets is voor in jouw praktijk? Vul dan het contactformulier in door op bovenstaande knop te klikken. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie. Ik kijk er naar uit!