ONTWIKKEL JE EIGEN TRAINING IN 6 STAPPEN (SPECIALE PILOT)

Voor als je met kleine groepen wilt werken (offline  of online), zodat je in minder tijd meer klanten kunt helpen, zelfs als je nog geen ervaring hebt met het geven van trainingen

 

Een eigen training is de manier om vanuit je 1-op-1 coaching met groepen te gaan werken. Leer hoe jij als coach stap voor stap je eigen training kunt maken die bij jou past, waarbij je net als bij een individueel coachtraject volop persoonlijke aandacht kunt geven aan jouw deelnemers en zij gewoon het gewenste resultaat bereiken.

Irma staand bij flipover

Ben jij een coach of therapeut en herken jij deze punten?

 • Je bent je praktijk gestart, omdat je graag zoveel mogelijk mensen wilt helpen met jouw kennis en (persoonlijke) ervaring. Op dit moment coach jij je klanten individueel. Je wilt graag meer mensen helpen zonder dat dit ten koste gaat van je vrije tijd. Je ziet wel collega’s die groepscursussen aanbieden, alleen heb je zelf geen idee hoe je dit kunt aanpakken. Want het delen van jouw kennis en het behalen van de gewenste resultaten mag niet ten koste gaan van de persoonlijke aandacht. Hoe kun je dit voor elkaar krijgen, als je met een groep gaat werken?
 • Tijdens je 1-op-1 coaching werk je volgens een aantal thema’s naar een bepaald resultaat toe. Je ziet echter niet goed voor je, hoe je deze thema’s in een groep kunt aanbieden. Welke onderwerpen kun je wel gebruiken, welke niet? En hoe kun je dan vervolgens deze onderwerpen aanbieden op zo’n manier, dat alle deelnemers betrokken blijven en met de gedeelde kennis aan de slag gaan? Hoe lang laat je de (online) groepsbijeenkomsten duren? Op welke manier ga je die groepsbijeenkomsten aanbieden, offline of online? Allemaal vragen die er voor zorgen dat je nog steeds twijfelt of een groepscursus wel in jouw praktijk past. Terwijl je in je achterhoofd steeds weer naar het idee getrokken wordt, dat je met een groep wel meer mensen kunt helpen….
 • Als je aan een groepscursus denkt, zie je meteen die geweldige online leeromgeving van je eigen coach voor je. Waarvan je weet dat er misschien wel tientallen mensen gebruik van maken. Alleen heb je helemaal geen zin om zo’n online leeromgeving op te tuigen. Je houdt niet zo van techniek, je hebt geen zin in die hele organisatie er achter, je wilt gewoon coachen. Je vraagt je daarom af of je wel met groepen moet gaan werken. Er komt zoveel extra gedoe bij kijken.

Wat houdt jou tegen om met groepen te gaan werken?

Als ik kijk naar de coaches die ik heb mogen helpen, dan zie ik een aantal overeenkomsten tussen hen. Het allerbelangrijkste is wel het willen helpen van mensen. Veelal worden ze hierbij gedreven door hun eigen ervaring. Daarnaast zijn deze coaches ook gewoon wild enthousiast over wat zij te bieden hebben in hun vakgebied. En daar willen ze zoveel mogelijk mensen mee helpen.

 

Een andere overeenkomst is dat ze in hun praktijk wel geleerd hebben om naast het coachen ook tijd en ruimte te creëren voor zichzelf. Een stukje vrijheid om naast hun praktijk ook van het leven te genieten. Om lekker er op uit te kunnen trekken in de natuur, of om tijd met het gezin door te kunnen brengen of om aan hun andere hobby’s te besteden.

 

Ik kan nog veel meer overeenkomsten opnoemen, ik zal er nog eentje delen: 

 

Veel van mijn klanten willen wel met groepen werken, maar laten zich afschrikken door het beeld dat met name op social media gedeeld wordt. Werk met grote groepen, ga opschalen om zo veel meer te kunnen verdienen. Je kent dat soort kreten ongetwijfeld wel. Maar dat is vaak niet de kern, waarom de coaches die ik help, het werken met groepen overwegen.  Zij willen gewoon andere mensen helpen.

 

Marleen Sahetapy Fotografie - irma meijer HR-54 staand

Ik ben er van overtuigd dat het werken met groepen van grote meerwaarde kan zijn in je praktijk. Niet alleen voor jou vanwege de vrijheid die dit kan bieden. Ook voor jouw klanten, omdat het uitwisselen van ervaringen heel waardevol is. En je kunt dit doen op een manier die bij jou past. Daar heb je geen prachtige online leeromgeving of grote groepen voor nodig als jij dat niet wilt. Dat hebben mijn klanten laten zien. 

Hoe zou je het vinden als je:

 • Stap voor stap leert hoe je jouw 1-op-1 traject kunt omzetten in een groepscursus? Een cursus waarbij je meer mensen tegelijk kunt helpen, terwijl het resultaat minstens zo goed is als bij jouw individuele trajecten? Waarbij je ook weet dat jouw klanten meer dan voldoende persoonlijke aandacht krijgen? Met als bonus meer tijd voor jezelf en tevreden klanten die bereid zijn jou een passende vergoeding te geven?
 •  Leert hoe je jouw kennis goed gedoseerd en op een interactieve manier kunt aanbieden in een groep, offline of online? Zodat je zonder problemen alle deelnemers betrokken houdt en kunt begeleiden naar het gewenste resultaat? 
 • Zonder allerlei technische hoogstandjes jouw kennis kunt delen met je deelnemers op een inspirerende manier, zodat jij vooral kunt blijven doen wat je het liefste doet: coachen
 • Aan het einde van dit eerste kwartaal nog jouw training klaar hebt liggen?

Met Ontwikkel je eigen training ga jij direct aan de slag om aan de hand van 6 simpele stappen je eigen training te maken, waarmee jij op een eenvoudige manier met kleine groepen kunt gaan werken. Offline of online, dat maakt niet uit.

Stap 1: Start met je inventarisatie

Je wilt natuurlijk een training, waarbij de deelnemers echt iets leren. Daarom is het belangrijk om te starten met een plan. Voor wie ga je de training maken? Wat wil je dat ze leren? Welk resultaat kun je garanderen als de training is afgelopen? Je ontdekt over welke vragen je eerst moet nadenken, voordat je een goede training kunt gaan maken.
 

Stap 2: Kies je onderwerp

Met je plan kun je vervolgens aan de slag met het kiezen van de onderwerpen die in jouw training aan bod moeten komen. Je leert een aantal manieren waarop je deze onderwerpen kunt kiezen. En je kunt het plan uit stap 1 gebruiken om je keuzes te checken.

 

 

Stap 3: Werk je training uit

Als helder is welke onderwerpen in je training verwerkt gaan worden, is het tijd om de training uit te gaan werken. Je krijgt bij deze stap aangereikt hoe je dit kunt doen op een eenvoudige manier.

 

Stap 4: Zoek passende werkvormen

Om het leereffect te vergroten, is het belangrijk dat je de juiste werkvormen kiest in je training. Ook ga je nu bekijken op welke manier jij er voor wilt zorgen dat jouw deelnemers voldoende persoonlijke aandacht krijgen in jouw training. 

Stap 5: Bedenk een passende introductie

Een goed begin is het halve werk. Ofwel, de manier waarop jij jouw training start, is van grote invloed op het vervolg van de training. En dat geldt niet alleen voor het allereerste contactmoment van de training, maar ook voor de keren die volgen. Daarom is het belangrijk om hier goed over na te denken.

 

Stap 6: Zorg voor een goede afsluiting

Wat geldt voor de introductie, geldt ook voor de afsluiting. Wat geef je jouw deelnemers mee aan het einde van een bijeenkomst of van een module? Op welke manier kijk je alvast vooruit naar wat komen gaat? Dit wordt vaak onderschat, maar heeft wel degelijk een rol in het leerproces en belangrijker nog, in het leereffect van jouw deelnemers. En jij wilt tenslotte het beste voor hen, toch?

Aan het einde van deze training heb jij jouw (eerste) basistraining stap voor stap uitgewerkt, zodat jij met kleine groepen in jouw praktijk kunt starten en op die manier jouw waardevolle kennis dus met meer mensen tegelijk kunt delen, zonder dat dit je extra tijd en frustratie gaat kosten vanwege allerlei technisch gedoe.

We starten samen met het neerzetten van een sterke basis

Want wat is een huis zonder fundament? Dat geldt ook voor het maken van een training. Zonder een goed plan, een heldere inventarisatie, schiet je alle kanten op tijdens je training. Er is immers zoveel te vertellen en te delen. Om dit te voorkomen krijg je bij deze training niet alleen toegang tot bovengenoemde 6 online modules. Zo mag je na stap 1 jouw inventarisatie inleveren voor feedback van mij, zodat je zeker weet dat jouw training op een stevig fundament wordt gebouwd. Daarnaast bied ik wekelijks een Q&A aan om vragen te beantwoorden, zodat je vlot weer verder kunt met het uitwerken van jouw training.

 

Dit is dus geen “Doe het zelf” online training. Uit eigen ervaring weet ik namelijk wat er terecht komt van het volgen van een online training op eigen houtje. Meestal niet zo veel 😉 En dat vind ik zonde. Zeker omdat het belangrijk is dat jij jouw kennis met meer mensen gaat delen. Daarom help ik jou persoonlijk, zodat jouw training er echt gaat komen. Daarnaast krijg je inspiratie en support van de andere deelnemers. 

Je kunt deze training op 2 manieren volgen:

Deze training is als basistraining te volgen en als VIP-training. Het grote verschil zit hem in de persoonlijke coaching bij de VIP-variant. 

In de tabel hieronder zie je wat er allemaal bij deze training is inbegrepen. De online modules hebben zich al wel bewezen, dat kun je ook teruglezen verderop bij wat andere coaches van mijn training vinden.

Tot nu toe heb ik deze training alleen als online training aangeboden zonder enige vorm van begeleiding. Omdat ik nu ook feedback ga geven op de inventarisatie uit stap 1 en wekelijks coaching geef, bied ik deze training nu eenmalig als pilot aan met natuurlijk een onweerstaanbare pilotprijs. Daarom bedraagt jouw investering nu slechts 297 euro excl. btw. voor de basistraining.

 

Alles bij elkaar opgeteld is de basistraining meer dan 900 euro waard. Dat lijkt veel, maar is met het geven van 1 training aan een klein groepje al terugverdiend. Ik ga er tenminste vanuit dat de kennis die jij gaat delen in een training wel meer dan 200 euro per persoon waard is. Bovendien kun je de stappen die je nu leert natuurlijk ook toepassen op de nieuwe trainingen die je in de toekomst nog gaat ontwikkelen. 

Irma bij hek

Dus wil je gelijk grondig te werk gaan en wekelijks persoonlijk met mij kunnen sparren over de training die je gaat maken? Kies dan voor de VIP-training.

VIP-TRAINING

 • 6 ONLINE MODULES (24 LESSEN) T.W.V. 497 EURO
 • BIJ IEDERE LES EEN INSTRUCTIEVIDEO
 • CONCRETE OPDRACHTEN BIJ IEDERE MODULE T.W.V. 97 EURO
 • 2 HANDIGE TEMPLATES T.W.V. 47 EURO
 • TOEGANG TOT EEN BESLOTEN FACEBOOKGROEP
 • 6 X EEN Q&A T.W.V. 297 EURO
 • PEROONLIJKE FEEDBACK OP JOUW UITGEWERKTE INVENTARISATIE NA MODULE 1 T.W.V. 97 EURO
 • PERSOONLIJKE FEEDBACK OP JOUW UITGEWERKTE TRAININGSPLAN NA MODULE 3 T.W.V. 97 EURO
 • 4 INDIVIDUELE COACHINGSSESSIES T.W.V. 249 EURO
AANRADER

BASISTRAINING

 • 6 ONLINE MODULES (24 LESSEN) T.W.V. 497 EURO
 • BIJ IEDERE LES EEN INSTRUCTIEVIDEO
 • CONCRETE OPDRACHTEN BIJ IEDERE MODULE T.W.V. 97 EURO
 • 2 HANDIGE TEMPLATES T.W.V. 47 EURO
 • TOEGANG TOT EEN BESLOTEN FACEBOOKGROEP
 • 6 X EEN Q&A T.W.V. 297 EURO
 • KORTE SCHRIFTELIJKE FEEDBACK OP JOUW UITGEWERKTE INVENTARISATIE NA MODULE 1 T.W.V. 47 EURO
 •  
 •  

Extra bonussen:

Natuurlijk krijg je al een complete training. Toch wil ik graag nog 2 extra cadeautjes aanbieden. Uit eigen ervaring weet ik namelijk hoe belangrijk het is, dat jij als coach jouw waardevolle kennis met meer mensen gaat delen. Daarom doe ik daar graag iets extra’s voor.

 

Bonus 1: 6 live online workshops t.w.v. 297 euro

Om er zeker van te zijn dat je met enige regelmaat ook echt aan de slag gaat met deze online training, kun je 6 weken lang 1 x per week deelnemen aan een live online workshop. Tijdens deze workshops gaan we aan de slag met een thema dat aansluit op de modules. Aan het einde van de workshop krijg je een opdracht mee om tijdens die week uit te werken, zodat stukje bij beetje jouw training wordt ontwikkeld. Aan het einde van iedere workshop is er ook gelegenheid tot het stellen van vragen. Van deze workshops wordt ook een opname gemaakt, zodat je deze later kunt terugkijken. Dus mocht je er niet live bij kunnen zijn, geen enkel probleem.

 

Bonus 2: toegang tot de community Werken met Groepen t.w.v. 197 euro

In deze community ontvang je wekelijks extra trainingstips die je eenvoudig kunt toepassen, heb je de mogelijkheid om tips en ervaringen uit te wisselen met de andere coaches die al in deze community zitten en mag je in februari en maart gratis aansluiten bij de maandelijks brainstormsessie.
 

Niet goed – geld terug – garantie

Dit kun je misschien wel als extra bonus zien 😉 Ik ben er namelijk van overtuigd, dat als je het stappenplan van de training volgt, dat je dan een goede en boeiende training kunt maken. Zeker omdat je hier ook persoonlijke feedback op krijgt. Mocht je na het volgen van module 1 t/m 3 toch niet tevreden zijn, dan krijg je gewoon je geld terug. Enige wat ik hiervoor van jou vraag, is dat je voor 7 maart jouw inventarisatie hebt ingeleverd en dat je aanwezig bent bij de eerste 3 Q&A’s. Verder zijn op deze training natuurlijk de normale algemene voorwaarden van Boeiende Trainingen van toepassing.

Praktische informatie

Na betaling kom je direct op een pagina terecht waar je de link vindt om toegang te krijgen tot de online training. Je kunt dus vrijwel direct starten. Op 1 februari krijg je toegang tot de community Werken met Groepen. De eerste live workshop vindt plaats in de week van 7 februari en de laatste workshop in de week van 21 maart. In de week van 28 februari en 28 maart is er een Q&A om al je vragen te stellen. De workshops en Q&A’s vinden plaats via Zoom en worden opgenomen. Je kunt deze op elk gewenst moment terugkijken. 

 

Dus als je plannen hebt om dit jaar je aanbod uit te breiden met een basistraining, is dit het moment om aan te sluiten. Doordat je wekelijks een deel van je training kunt ontwikkelen, ligt jouw eerste training aan het einde van het 1e kwartaal klaar om gegeven te worden! 

 

LET OP: Omdat dit een pilot betreft, bied ik deze training slechts 1 keer aan voor een speciale pilotprijs. Dus grijp deze kans!

Ben jij klaar om de eerste stap naar je eigen training te zetten?

Wat vinden andere coaches van deze training?

Als je overweegt een (groeps-) training te ontwikkelen dan kan ik je Irma van harte aanbevelen. Ze komt met tips en ideeën waar ik überhaupt nog niet over had nagedacht, helpt om er een leuk, toegankelijk programma van te maken met originele werkvormen, waardoor de klant uiteindelijk veel beter wordt bediend. Irma is een betrokken, toegankelijke, eerlijke en duidelijke gesprekspartner. Super bedankt voor jouw energie en inzet Irma!

Angelique van Oijen – FIT in Balans

Met de online training van Boeiende Trainingen ga je stap voor stap je training maken. De training is super praktisch en geeft veel tips waarmee je direct aan de slag kan. Door de training van Boeiende Trainingen heb ik meer structuur in mijn trainingen en ben ik veel bewuster gaan kijken naar wat deelnemers willen leren. Een aanrader voor iedereen die regelmatig trainingen en groepsbijeenkomsten geeft (of wil gaan geven).

Esther Meulman – Vitavitale

De training is heel fijn en praktisch: de combinatie van de video’s en de fijne templates die heel duidelijk en overzichtelijk zijn. Er zit zo’n fijne opbouw in de training en alles komt goed aan bod. Voor mij was de introductie en afsluiting ook fijn om dit juist in de training uitgebreid te volgen. Nu  heb ik het gevoel dat ik hiermee met een zeker gevoel in verder kan gaan. 

Audrey van Esch – Studio Online Marketing

Wie ben ik?

Mijn naam is Irma Meijer en ik leer coaches en therapeuten hoe ze vanuit hun 1-op-1 coaching met groepen kunnen gaan werken, zodat ze meer mensen tegelijk kunnen helpen. Door mijn ervaring als docent in het middelbaar beroepsonderwijs en mijn ervaring als coach met een eigen praktijk (2013-2017) weet ik precies wat er nodig is om vanuit individuele begeleiding met (kleine) groepen te gaan werken, zowel online als offline.

 

Sinds 2017 richt ik me volledig op het ondersteunen van coaches bij dit proces. Ik ben er namelijk van overtuigd dat iedere coach waardevolle kennis te delen heeft, die ook in groepsverband gegeven kan worden.  Alleen geloof ik niet dat iedere coach zomaar een kwalitatief goede training of workshop kan geven. Daarvoor is inzicht nodig in de opbouw en wat basiskennis over didactische vaardigheden voor nodig. 

 

Inmiddels heb ik al vele coaches geholpen met de opbouw van hun training of workshop en hoe je deze interactief kunt maken, zodat het leereffect wordt vergroot. Ik houd van simpel, dus je hoeft bij mij ook geen ingewikkelde uitleg of technische hoogstandjes te verwachten. Ook is het in mijn ogen niet nodig om direct in een online leeromgeving te investeren. Ga eerst maar eens ervaring opdoen met het delen van kennis in kleine groepen.

 

Mijn doel is dan ook simpelweg coaches leren hoe ze op een eenvoudige manier een training in elkaar kunnen zetten, zodat zij hun kennis met meer mensen tegelijk kunnen delen. Het uitgangspunt hierbij is altijd dat jij als coach met vertrouwen jouw kennis kunt delen, omdat je weet dat jouw training goed in elkaar zit. Daarnaast vind ik persoonlijke aandacht bij trainingen belangrijk. Zowel om zelf aan mijn deelnemers te geven, maar ook hoe jij dat als coach bij jouw training kunt doen. Dit heeft namelijk een positieve invloed op het te behalen resultaat. Jij wilt toch ook dat jouw deelnemers echt iets leren? 

Veel gestelde vragen:

Ik heb nog nooit met groepen gewerkt. Is deze training dan wel iets voor mij?

Deze training is juist geschikt als je nog geen ervaring met groepen hebt, of nog maar zelden een eigen training hebt gemaakt. Deze training kenmerkt zich door zijn eenvoud. Je hoeft geen ingewikkelde (technische) hoogstandjes te verwachten. Het gaat er juist om dat je leert hoe je stap voor stap kunt bepalen welke onderwerpen je in een training kunt verwerken, hoe je hier de juiste keuzes in maakt, hoe je zorgt voor een goede balans, zodat je deelnemers niet overvoert met al jouw kennis. En natuurlijk besteden we aandacht aan hoe je jouw deelnemers op een eenvoudige manier betrokken kunt houden bij jouw training, zodat zij ook echt iets leren. 

Mocht blijken dat je er toch totaal niet mee uit de voeten kunt en deze training niks vindt, dan kun je gebruik maken van de ‘niet goed – geld terug garantie’. Mail me dan voor 7 maart even, dan krijg je zonder problemen je geld terug. Enige voorwaarde die ik hieraan stel, is dat je wel je inventarisatie uit module 1 hebt ingeleverd voor feedback en dat je aanwezig bent geweest bij de 1e Q&A.

 

Waarom zou ik voor de VIP-training kiezen, als bij de basistraining ook Q&A’s zitten?

Bij de VIP-training hebben we wekelijks 1-op-1 contact. Op die manier kunnen we samen echt inzoomen op de kennis die jij wilt aanbieden en hoe je dit het beste kunt doen. Ik help jou om hier keuzes in te maken. Daarnaast krijg je feedback op o.a. jouw trainingsplan. Met deze wekelijkse sessies kunnen we snel bijsturen en er voor zorgen dat de training echt goed wordt opgebouwd.

 

De Q&A’s zijn bedoeld om losse vragen te stellen. Doordat we dan met meerdere deelnemers samen zitten, is er geen ruimte om uitgebreid op jouw specifieke training in te zoomen. Dat werkt prima als je vrij zelfstandig kunt werken. Vind je het echter fijn om wat meer support te krijgen, dan is daar de VIP-training voor.

 

Hoeveel tijd ben ik gemiddeld per week kwijt met deze training?

Dat is natuurlijk heel persoonlijk. Dit hangt o.a. af hoe uitgebreid jouw training wordt (dus het aantal lessen of modules dat je wilt ontwikkelen). Als je 1 dagdeel per week reserveert, heb je in ieder geval genoeg tijd om de video’s van 1 module te kijken en de live workshop te volgen. Ook houd je dan nog wat tijd over om zelf aan de slag te gaan.

 

Is het een probleem als ik een week niet bij de workshop aanwezig kan zijn?

Dat is geen enkel probleem. Dus je kunt zelfs een weekje op vakantie als je dat wilt. De modules blijven 1 jaar toegankelijk en de workshops en Q&A’s worden opgenomen. Deze kun je dus ook op een later moment terugkijken.

 

Wat maakt dat dit een PILOT-training is?

Deze training wordt als pilot ingezet, omdat dit de eerste keer is dat deze training in deze vorm met Q&A’s en met persoonlijke feedback (bij de VIP-variant) wordt aangeboden. Dit geldt ook voor de bonusworkshops, die ik niet eerder gegeven heb. De training is echter helemaal compleet. En als deze pilot goed bevalt, zal deze training later dit jaar opnieuw worden aangeboden, maar dan tegen de normale prijs van wat de training waard is.

 

Is deze training ook geschikt als je een workshop wilt ontwikkelen?

Jazeker! De stappen om een workshop uit te werken zijn hetzelfde als bij een training. Alleen zul je dan minder veel materiaal hoeven uitwerken dan bij een training. En je kunt alles wat je leert in deze training zowel toepassen voor online als offline workshops of trainingen.

 

Als ik op de knop druk, zie ik een ander bedrag. Hoe komt dat?

De genoemde prijzen op deze pagina zijn exclusief BTW. In het betaalsysteem zie je de prijzen staan inclusief 21% BTW. Dus daarin zit het verschil.

 

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja, dat kan. Bij betaling in 2 termijnen betaal je direct de 1e termijn.  In de week van 1 maart (na module 3) ontvang je dan een factuur om de 2e termijn te betalen.

Kies je voor de VIP-training en betaling in 4 termijnen? Dan betaal je direct de 1e termijn. De facturen voor de overige termijnen ontvang je na module 2, 4 en 5.

 

Hoe lang houd ik toegang tot de training en opnames?

Direct na betaling krijg je toegang tot alle modules van de online training. In de periode van 7 februari t/m 1 april vinden de workshops en Q&A’s plaats. Je houdt 1 jaar toegang tot de modules en opnames, dus tot 1 februari 2023. Je kunt dus de modules zo vaak bekijken als je wilt in dat jaar.

 

Is deze training ook geaccrediteerd door beroepsverenigingen als bijscholing?

Voor gewichtsconsulenten is accreditatie van deze training aangevraag bij de BGN. Wil je weten of accreditatie ook mogelijk is bij andere beroepsverenigingen, neem dan even contact met me op.

 

Heb je nog andere vragen of wil je even overleggen of deze training voor jou is, mail dan even naar irma@boeiendetrainingen.nl Ik neem z.s.m. contact met je op.